Vaření a stolování

Tři melounové dobroty: Nečekejte s nimi na léto

Tři melounové dobroty: Nečekejte s nimi na léto

Vaření a stolování  |  14.1.2009 |

Melouny máme spojeny především s letním obdobím. Koupit se dají ale i nyní, a leckdy za poměrně příjemnou cenu. Každopádně se investice do nich vyplatí – jsou zdrojem mnoha vitamínů, skvělé na žízeň a dokonce prý podporují chuť na sex.


Brr, to je zima. Chce to sklenku vína!

Brr, to je zima. Chce to sklenku vína!

Vaření a stolování  |  12.1.2009 |

Mráz, spousta sněhu, ráno tma, navečer tma. Přemýšlíte, jak si tohle nevlídné období zpříjemnit a jak vnést do vašeho života slunce. Nalijte si sklenku dobrého vína. S ním se vám do těla vlije teplo a pohoda. Tedy pokud si správně vyberete a nepřeženete to!


Jogurt: Zkuste si vyrobit domácí

Jogurt: Zkuste si vyrobit domácí

Vaření a stolování  |  7.1.2009 |

O pozitivním vlivu konzumace jogurtů není pochyb. Probiotické složky obsažené v jogurtu pomáhají udržovat rovnováhu bakterií v zažívacím traktu, což posiluje celkovou imunitu organismu. Tip: Připravte si čerstvý domácí jogurt bez konzervantů!


Medové dobroty: Od sladkostí až k polévce

Medové dobroty: Od sladkostí až k polévce

Vaření a stolování  |  5.1.2009 |

Med je znám jako nejstarší sladidlo, které lidstvo zná. Obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek, a proto není divu, že jeho obliba ani po staletí nijak neklesá. Česko je tradičním producentem této pochoutky. Inspirujte se, jak vařit s medem!


Sůl nad zlato: Ano, ale...

Sůl nad zlato: Ano, ale...

Vaření a stolování  |  22.12.2008 |

K Vánocům patří filmové pohádky a jednou z nejoblíbenějších je Byl jednou jeden král. Všichni si pamatujeme na neslanou hostinu, kterou uspořádal pyšný král a kde nikomu nechutnalo. Je opravdu sůl nad zlato? Může také škodit? A dá se něčím nahradit?


Rajčata: Od salátů k Bloody Mary

Rajčata: Od salátů k Bloody Mary

Vaření a stolování  |  17.12.2008 |

Rajská jablíčka neboli rajčata patří k těm surovinám, které by v kuchyni neměly chybět. Jsou velmi zdravá a navíc nabízejí mnoho variací využití. Jaké druhy rajčat existují? V čem tkví jejich nenahraditelnost? A co všechno z nich jde připravit?


Buchette, Jadel a spol.: Přehlídka sýrů začíná...

Buchette, Jadel a spol.: Přehlídka sýrů začíná...

Vaření a stolování  |  15.12.2008 |

Když se řekne sýr, obrátí možná řada z vás oči sloup. Máte totiž pocit, že je vám tato potravina notoricky známá. Ale co když se mýlíte? To, že používáte eidam, hermelín a lučinu, z vás ještě nedělá sýrové experty. Ukážeme vám i sýry, které možná neznáte!


Připravte si tvarohové hody

Připravte si tvarohové hody

Vaření a stolování  |  10.12.2008 |

Kdysi byl tvaroh považován za odpadní produkt, vzniklý při zušlechťování mléka. Titul kvalitního a skoro až luxusního produktu mu daly německé ženy dvacátého století. Dost ale o historii. Víte, na co všechno se dá vlastně použít?


Rozmarýn v kuchyni: Zvedne vám tlak

Rozmarýn v kuchyni: Zvedne vám tlak

Vaření a stolování  |  8.12.2008 |

Rozmarýn se od pradávna využíval pro výrobu všemožných lektvarů, které měly zajistit dlouhý život a doživotní lásku. Jako léčivá bylinka se používá dodnes, ale také je hojně využívána v kuchyni, především středomořské, jako aromatické koření.


Kouzla s rýží: Ochutnejte rýžové suppli

Kouzla s rýží: Ochutnejte rýžové suppli

Vaření a stolování  |  3.12.2008 |

Rýže, to není jen oblíbená příloha, která dobře vsakuje omáčku, ale lze z ní uvařit také hlavní chod. Třeba zeleninové rizoto, paellu, zapékaný lilek nebo plněné papriky. Nebo je libo trochu exotiky? Zkuste závitky v zabalené banánových listech nebo turecký pilaf.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení