Vaření a stolování

Mamí, mamí, co budu mít dneska k svačině?

Mamí, mamí, co budu mít dneska k svačině?

Vaření a stolování  |  1.12.2008 |

Výživové nároky školáků se liší od dospělých. Dbát na správné složení svačiny pro děti je možná důležitější, než si sami myslíte. Co všechno může nedostatečná nebo nevhodná svačina způsobit? Jak připravit tu správnou, aby vašim potomkům chutnala?


Lahodný patizon: Naše tipy, jak ho udělat

Lahodný patizon: Naše tipy, jak ho udělat

Vaření a stolování  |  26.11.2008 |

Milovníci zdravé výživy stejně jako vyznavači všelijakých delikates jistě dobře znají patizon. Tento druh malé dýně se připravuje převážně na slano a my pro vás máme několik tipů, jak patizon zpracovat. Dobře totiž poslouží vašemu zdraví!


Omáčky, hořčice, kečupy – dodají jídlu říz

Omáčky, hořčice, kečupy – dodají jídlu říz

Vaření a stolování  |  24.11.2008 |

Hořčice, kečupy, dresingy, octy a další ochucovadla jsou v kuchyni nezbytnými pomocníky. Bez nich bychom často nedosáhli tu správnou chuť pokrmu. Které musíme koupit a které si můžeme připravit i doma?


Cheesecake: Ochutnejte americkou dobrotu

Cheesecake: Ochutnejte americkou dobrotu

Vaření a stolování  |  19.11.2008 |

České slovníky překládají slovo cheesecake jako sýrový dort. To od něj ale milovníky sladkostí obvykle odradí, protože se domnívají, že bude slaný. Jenže je to jinak! Dort je sladký, i když má neobvyklou chuť. Poznejte ji,


Pár rad, jak využít chřest v kuchyni

Pár rad, jak využít chřest v kuchyni

Vaření a stolování  |  17.11.2008 |

Chřest! Ne náhodou je název této zeleniny odvozen od slovesa chřestit. Kdysi se totiž věšel na domy jako magická ochrana proti hromům. Dnes se z chřestu stala oblíbená pochoutka, která je navíc velmi zdravá. Jak poznat kvalitní chřest a jak ho zpracovat?


Dělat pizzu není žádná otrava

Dělat pizzu není žádná otrava

Vaření a stolování  |  12.11.2008 |

Slovo pizza má ve slangové italštině řadu významů, třeba nuda či otrava. Řekne-li Ital, dal jsem mu pizzu, může to také znamenat, že dostal pořádnou nakládačku. Přidržme se ale původního významu slova a prověřme oblíbenou pochoutku.


Všechno o cibuli

Všechno o cibuli

Vaření a stolování  |  10.11.2008 |

Je nenahraditelnou kuchařskou surovinou. Psát, kam se dává, je nošením dříví do lesa. Cibuli přece zná úplně každý. Nebo ne? Víte třeba, jaké užitečné látky obsahuje? Kolik je druhů cibule a na co se ten který hodí?


Ryby v kuchyni: Pár tipů, jak na ně!

Ryby v kuchyni: Pár tipů, jak na ně!

Vaření a stolování  |  5.11.2008 |

Ryby bychom měli konzumovat alespoň jednou týdně. Jsou totiž lehké, dobře stravitelné a obsahují řadu prospěšných látek. Jenže málokdo se této rady drží. Možná proto, že neví, jak ryby upravovat. Tady máte pár tipů a jeden recept navrch!


Zelenina: Co dělat, aby byla fakt zdravá?

Zelenina: Co dělat, aby byla fakt zdravá?

Vaření a stolování  |  3.11.2008 |

I malé dítě ví, že zelenina je zdravá. Jenže i ty nejlákavější kousky obsahují i látky, které jsou naopak škodlivé. Například dusičnany. Proč jsou tak nebezpečné? Jak zeleninu vybírat a upravovat, aby nám skutečně prospívala?


Chcete si zahřešit? Udělejte si tiramisu.

Chcete si zahřešit? Udělejte si tiramisu.

Vaření a stolování  |  29.10.2008 |

Kdo má rád italskou kuchyni, určitě ochutnal dezert zvaný tiramisu. A kdo ho jednou ochutnal, určitě se do něj zamiloval. Máte také chuť? Nemusíte čekat na dovolenou v Itálii, ani utíkat do cukrárny. Udělejte si tiramisu podle našeho receptu doma.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení