Vaření a stolování

Všechny druhy ořechů: Na co se hodí v kuchyni?

Všechny druhy ořechů: Na co se hodí v kuchyni?

Vaření a stolování  |  27.10.2008 |

I když byste to do nich možná neřekli, jsou ořechy jsou důležitou součástí jídelníčku. Svým složením a obsahem živin jsou totiž jedinečné! Znáte jednotlivé druhy a umíte si s nimi v kuchyni poradit? Pokud ne, čtěte dále...


Překvapení pro rodinu: Upečte „vepřový dort“.

Překvapení pro rodinu: Upečte „vepřový dort“.

Vaření a stolování  |  22.10.2008 |

Co uvařím dnes k večeři? Každá hospodyňka tuhle otázku dobře zná. V tu chvíli to chce vymyslet lehké, rychlé jídlo, které zachutná celé rodině. Zkuste udělat „vepřový dort“! Tento recept určitě oceníte i v případě, kdy k vám přijde na večeři návštěva...


Červená čočka: Luštěnina, která nenadýmá!

Červená čočka: Luštěnina, která nenadýmá!

Vaření a stolování  |  20.10.2008 |

Luštěniny jsou u nás stále neprávem opomíjeny. Přitom by v jídelníčku rozhodně neměly chybět, protože obsahují velmi mnoho cenných minerálních látek a velké množství důležitých bílkovin. Zkuste červenou čočku, poradíme vám, co s ní dělat!


Pečeme ořechový dezert

Pečeme ořechový dezert

Vaření a stolování  |  15.10.2008 |

Podzim a zima je období, kdy už nám nevadí trávit více času v kuchyni. Je tedy příležitost si udělat i nějakou sladkou dobrotu. A nemusí jít vždy o složitý recept. Zkuste s námi upéct lehký ořechový dezert. Slibujeme vám, že si pochutnáte.


Co možná nevíte o pepři, ale vždycky vás to zajímalo...

Co možná nevíte o pepři, ale vždycky vás to zajímalo...

Vaření a stolování  |  13.10.2008 |

Pepř je jedno z nejrozšířenějších a nejužívanějších koření, které se najde v každé domácnosti. Nepochybně dobře víte, do čeho se používá. Ale víte také vše o různých druzích pepře a o látkách, které obsahuje? Pojďme se na to podívat společně.


Vaříme svíčkovou krok za krokem!

Vaříme svíčkovou krok za krokem!

Vaření a stolování  |  8.10.2008 |

Svíčková patří k oblíbeným jídlům. Jenže málokdo si na ni troufne, protože si u názvu svíčková představí složité nakládání hovězího masa a pracnou smetanovou omáčku. Dobrou svíčkovou lze ale udělat jednoduše. My vás naučíme svíčkovou z kuřecího masa.


Pro zábavu i štíhlou linii – dejte si ratatouille!

Pro zábavu i štíhlou linii – dejte si ratatouille!

Vaření a stolování  |  6.10.2008 |

Ratatouille, tradiční francouzský pokrm, dříve znal u nás málokdo. Poté, co svět dobyla stejnojmenná animovaná rodinná komedie, stalo se toto jídlo hitem i v našich kuchyních. Že nevíte, jak se dělá? My vám to povíme!


Vaříme guláše (3. díl): Buřtguláš zvládne každý!

Vaříme guláše (3. díl): Buřtguláš zvládne každý!

Vaření a stolování  |  1.10.2008 |

Zatímco příprava klasického hovězího guláše nebo maďarského perkeltu vyžaduje trochu kuchařské zručnosti, guláš z brambor a uzenin zvládne hravě i začátečník. Navíc je tak zvaný buřtguláš velmi levným a rychlým pokrmem. Zkuste ho!


Dobrá zpráva pro dietáře: Po zázvoru se hubne!

Dobrá zpráva pro dietáře: Po zázvoru se hubne!

Vaření a stolování  |  29.9.2008 |

Zázvor se používal už ve starověku. Pochází z Asie, do Evropy se dostal už v období antiky, kdy byl dokonce řazen mezi základní koření jako pepř a sůl. I my bychom mu měli v kuchyni dát prostor, má totiž řadu blahodárných účinků. A navíc chutná!


Vaříme guláše (2. díl): Tentokrát maďarský perkelt

Vaříme guláše (2. díl): Tentokrát maďarský perkelt

Vaření a stolování  |  24.9.2008 |

Když se řekne guláš, asi většina lidí vyhrkne přídomek maďarský. Ten se ale poněkud liší od guláše, který vám pod tímto názvem servírují v českých hospodách. Pravý maďarský guláš se jmenuje perkelt. A dnes si ho zkusíme připravit. Nebojte, není to těžké...



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení