Vaření a stolování

Pochutnejte si na domácí zmrzlině! Máme recept!

Pochutnejte si na domácí zmrzlině! Máme recept!

Vaření a stolování  |  22.9.2008 |

Milujete zmrzlinu, ale kupovaná vám dvakrát nechutná? Připravte si zdravou a čerstvou ledovou pochoutku sami! Tady je recept na výrobu domácí zmrzliny. Zvládne to opravdu každý...


Vaříme guláše (1. díl): Dnes klasický hovězí guláš

Vaříme guláše (1. díl): Dnes klasický hovězí guláš

Vaření a stolování  |  17.9.2008 |

Guláše patří k české kuchyni asi stejně neodmyslitelně jako svíčková nebo knedlo-vepřo-zelo. Nechybí na žádném jídelním lístku v restauracích, stále se vaří i v českých domácnostech. Že guláš neumíte? Tak dnes zkuste s námi ten tradiční, hovězí...


Voňavé bylinky: Jak je správně skladovat?

Voňavé bylinky: Jak je správně skladovat?

Vaření a stolování  |  15.9.2008 |

Naši předkové přisuzovali bylinkám magické schopnosti. Dnes je používáme hlavně k dochucení pokrmů, které tak získají specifickou chuť i vůni. Navíc mohou být bylinky skvělou dekorací ve vaší kuchyni. Tady je pár tipů, jak s bylinkami „čarovat“!


Thajská kuchyně voní česnekem

Thajská kuchyně voní česnekem

Vaření a stolování  |  10.9.2008 |

Thajsko. S tímto slovem na vás dýchne exotika, vůně dálek, rituály a náboženství, konkrétně buddhismus. Ale také zavoní vyhlášená kuchyně, která je oblíbená po celém světě. Nechte se vtáhnout do světa exotických pochoutek...


Večírek s grilováním: Příprava krok za krokem

Večírek s grilováním: Příprava krok za krokem

Vaření a stolování  |  8.9.2008 |

Čas grilování ještě nekončí, tak si ho užijte. Abyste se z výsledku mohli radovat, postupujte podle našeho manuálu. Před grilováním je velice důležité si čas, nákup surovin a práci dobře rozvrhnout. Pak to bude ten správný »grilovací« večírek!


Pudingy a krocan – nejen to je anglická kuchyně

Pudingy a krocan – nejen to je anglická kuchyně

Vaření a stolování  |  3.9.2008 |

Zatímco italská či francouzská kuchyně je po celém světě vyhlášená, britská, respektive anglická kuchyně je spíše opomíjená. Neprávem! I tady si totiž gurmáni přijdou na své, a nenajdou tu jen ten tradiční anglický puding. Posuďte sami…


Konec léta = čas zavařování

Konec léta = čas zavařování

Vaření a stolování  |  27.8.2008 |

Blíží se čas sklizně jablek, hrušek a švestek. K tomu rostou houby a všude je plno rajčat, paprik a okurek. Co se nesní čerstvé, nebo neuskladní, můžete zavařit. A věřte, že to nemusí být taková otrava, jak by se mohlo zdát. Přesvědčíme vás!


České koláče (4. díl): Pečeme slané dobroty

České koláče (4. díl): Pečeme slané dobroty

Vaření a stolování  |  20.8.2008 |

Pro českou kuchyni jsou typické spíše sladké buchty a koláče. Slané pečivo známe spíše z italské a francouzské kuchyně, ale velmi rychle zdomácnělo i u nás a chutná jak dětem, tak dospělým. Vyzkoušejte naše dva osvědčené recepty!


České koláče (3. díl): Pečeme z lineckého těsta

České koláče (3. díl): Pečeme z lineckého těsta

Vaření a stolování  |  13.8.2008 |

Linecké těsto je na přípravu jednodušší než kynuté a koláče z něj jsou velmi křehké. Fantazii se meze nekladou, a tak můžete použít libovolnou náplň. Také se linecké tradičně používá i na vánoční cukroví. Teď ale hurá na koláče!


Sladká čokoláda: Pomáhá proti depresím!

Sladká čokoláda: Pomáhá proti depresím!

Vaření a stolování  |  11.8.2008 |

Čokoláda! Stačí to jen vyslovit a většině z nás se začnou sbíhat sliny. Není to ale jen pochoutka, kterou rádi mlsáme, ale také nedílná součást spousty dobrot, které připravujeme v kuchyni. Kde se vzala? A jak ji lze ještě jinak využít?



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení