Vaření a stolování

S japonským jídlem se dožijete sta let!

S japonským jídlem se dožijete sta let!

Vaření a stolování  |  8.8.2008 |

Japonské restaurace rostou v Česku jako houby po dešti a my jejich specialitám přicházíme na chuť. Aby ne! Japonská kuchyně je zdravá i chutná. Říká se, že v ní tkví tajemství dlouhověkosti Japonců. Je to pravda?


České koláče (2. díl): Pečeme z třeného těsta!

České koláče (2. díl): Pečeme z třeného těsta!

Vaření a stolování  |  6.8.2008 |

Kynuté těsto už umíme, tak se dnes podíváme na těsto třené, také se mu říká lité. K tradičním litým moučníkům patří bublanina. Koláče z litého těsta nejsou jen ovocné, proto máme pro vás šťavnatou obměnu, a to pudingový koláč!


Alobal v kuchyni: I malý kousek umí velké věci!

Alobal v kuchyni: I malý kousek umí velké věci!

Vaření a stolování  |  4.8.2008 |

Hliník má v kuchyni rozporuplnou funkci. Uplatňuje se v kuchyňském designu, kde platí za pěkný materiál, hliníkové příbory a hrnce jsou naopak za zenitem své slávy. Existuje ale jeden hliníkový pomocník, bez něhož se neobejdeme. Alobal!


České koláče (1. díl): Dnes pečeme z kynutého těsta!

České koláče (1. díl): Dnes pečeme z kynutého těsta!

Vaření a stolování  |  30.7.2008 |

Koláče patří k našim tradičním moučníkům. A právě Češi jsou v jejich pečení přeborníky! Známe nespočet druhů: sladké, slané, kynuté, linecké, třené a lité. V našem malém »koláčovém« seriálu se budeme nejprve věnovat kynutým...


Žhavý tip na léto: Kokosová party!

Žhavý tip na léto: Kokosová party!

Vaření a stolování  |  28.7.2008 |

Léto je období jako stvořené pro nejrůznější večírky a zahradní párty. Nejčastější jsou asi ty, při kterých se griluje. Pokud ale chcete své příbuzné, přátele a známé překvapit, zkuste vykouzlit něco neobvyklého. Třeba kokosovou párty...


Finská kuchyně: Je libo guláš ze soba?

Finská kuchyně: Je libo guláš ze soba?

Vaření a stolování  |  23.7.2008 |

Finsko – země nekonečných lesů a tisíců jezer. Když se řekne jméno této půvabné severské země, každého napadne především sauna a vodka. Co ale víme třeba o finské kuchyni? Jaké speciality skrývá?


Sladkosti na grilu vás dostanou + 3 super recepty

Sladkosti na grilu vás dostanou + 3 super recepty

Vaření a stolování  |  22.7.2008 |

Když se řekne grilování, většina z nás si představí nádherně vonící maso, uzeninu nebo ryby. Fajnšmekři dobře vědí, že grilovat se dá i zelenina. Představte si ale, že na grilu se dají připravit i sladké dobroty! Poradíme vám, jak na to, a přidáme tři recepty!


Průvodce tureckou hostinou: Začíná se salátem

Průvodce tureckou hostinou: Začíná se salátem

Vaření a stolování  |  21.7.2008 |

Chystáte se na dovolenou do Turecka, chtěli byste ochutnat zdejší speciality a nevíte, co vás vlastně čeká? Turecká káva, jak ji známe my, ani turecký med rozhodně ne. Připravte se na pikantní pochoutky ze zeleniny, masa a darů moře…


Bulgur: Je fakt k jídlu a chutná

Bulgur: Je fakt k jídlu a chutná

Vaření a stolování  |  16.7.2008 |

Ve Středomoří, v Turecku, severní Africe či v oblastech Středního východu se velké oblibě těší bulgur. Ptáte se, co to je? Jde o zdravou a vynikající přílohu, kterou v kuchyni určitě využijete. Přesvědčte se!


Hurá, rostou houby. Co s nimi v kuchyni?

Hurá, rostou houby. Co s nimi v kuchyni?

Vaření a stolování  |  14.7.2008 |

Hříbky, klouzky, bedly, lišky… Málokterý Čech nebyl nikdy v životě na houbách! V tom jsme ve světě ojedinělí. Jejich sbírání se stalo národním sportem a v české kuchyni mají houby široké uplatnění. Proč jsou houby u nás tak oblíbené?



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení