Vaření a stolování

Tipy pro vás na chutné, ale hlavně zdravé grilování

Tipy pro vás na chutné, ale hlavně zdravé grilování

Vaření a stolování  |  10.7.2008 |

Grilování se pojí s pocitem volna, víkendu, dovolené a cestování. Hluboce zakořeněný pud položit maso na oheň a opéci ho je silný i dnes, kdy s řadou pomůcek a kořenících marinád je grilování labužnická kratochvíle. A překvapivě i zdravá!


Tradiční české knedlíky IV: Jak na ně? Tipy, triky, recepty…

Tradiční české knedlíky IV: Jak na ně? Tipy, triky, recepty…

Vaření a stolování  |  9.7.2008 |

V dnešním díle navážeme na naši „knedlíkovou tradici“ ovocnými knedlíky a tím celou sérii završíme... Přestože si je dnes díky mrazáku můžeme dopřávat celoročně, z čerstvého ovoce jsou jednoznačně nejlepší. Poradíme vám, jak na ně…


Návštěva! Jak ji pohostíme?

Návštěva! Jak ji pohostíme?

Vaření a stolování  |  7.7.2008 |

Už vám stalo, že přišla milá, leč nečekaná návštěva, a vy jste neměli co na stůl? Tak s tím je konec! Když se budete řídit našimi radami, nic vás nezaskočí. Stačí mít doma pár druhů trvanlivých potravin a občerstvení je na světě!


Grilování: Tipy a triky

Grilování: Tipy a triky

Vaření a stolování  |  3.7.2008 |

Už máte gril a teď stojíte v obchodě v rozpacích, co na něj máte koupit. Pokud nejste vy a vaši blízcí vegetariáni, určitě zamíříte k pultu s masem a uzeninami. Zapomenout byste ale neměli ani na zeleninu. A tady jsou rady, jak to všechno dobře ugrilovat…


Tradiční české knedlíky III: Jak na ně? Tipy, triky, recepty…

Tradiční české knedlíky III: Jak na ně? Tipy, triky, recepty…

Vaření a stolování  |  2.7.2008 |

V minulých týdnech jsme se naučili připravovat klasické houskové i bramborové knedlíky. Teď pro vás máme něco speciálního: Znáte knedlíky pivovarské, nebo rychlé hrnkové? Že ne? Ale to je chyba. Poradíme vám, jak je nejlépe uvařit!


Domácí ledový čaj: Rychle a levně!

Domácí ledový čaj: Rychle a levně!

Vaření a stolování  |  1.7.2008 |

Sluníčko paří a vy máte žízeň jak velbloud. Ledový čaj tehdy přijde náramně vhod. Uvaříte si ho doma za pár minut. A s pomocí speciálních doplňků ho udržíte dlouho příjemně chladný. Příprava je velmi jednoduchá a chutná báječně.


25 rad pro bezpečné grilování

25 rad pro bezpečné grilování

Vaření a stolování  |  1.7.2008 |

Grilování je nejen způsob přípravy pokrmů, ale také společenská událost, na níž je dobré se připravit. Nestačí jen mít hodně jídla a pití. Nejdůležitější je mít zajištěnu bezpečnost, aby se z příjemného posezení nestala tragédie.


Marinování: Rady, jak se stát mistry

Marinování: Rady, jak se stát mistry

Vaření a stolování  |  1.7.2008 |

Kromě párků a klobás je nejčastější surovinou pro grilování maso. Použít můžeme drůbeží, vepřové, hovězí i jehněčí, výborné jsou grilované ryby a zvěřina. Křehkost a vynikající chuť ale masu dodá marináda. Jak ji správně udělat?


Cuketa: Je skvělá na hubnutí a připravíte z ní prostě všechno!

Cuketa: Je skvělá na hubnutí a připravíte z ní prostě všechno!

Vaření a stolování  |  30.6.2008 |

Vypadá trochu jako obyčejná okurka, ale v kuchyni z ní vyčarujete daleko víc. Cuketa! Dlouho byla v našem jídelníčku opomíjená, ostatně za totality se ani nedala koupit. Dnes se naštěstí konečně dostává na výsluní. Povíme vám, proč.


Tradiční české knedlíky II: Jak na ně? Tipy, triky, recepty…

Tradiční české knedlíky II: Jak na ně? Tipy, triky, recepty…

Vaření a stolování  |  25.6.2008 |

Minulý týden jsme se naučili připravovat klasické houskové knedlíky. To ale není všechno. Ještě nám zbyly knedlíky bramborové - jistě souhlasíte, že bez nich se naše kuchyně neobejde tuplem. Tak se na ně tentokrát pořádně podíváme!



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení