Vaření a stolování
Novinky pro uhašení žízně
Je podzim a měli byste dbát na to, abyste se pořádně zahřáli. A čím se pořádně zahřát v deštivých dnech? Přece něčím dobrým na pití.
Jablkové hody pro radost i pro zdraví
Typickým obyvatelem českých zahrádek je jabloň, která na podzim plodí sladké dobroty. Jak je využít v kuchyni?
Andalusie, arabský kout Evropy
Flamenco, Alhambra, Sevilla, Cordoba, olivy... Zkrátka španělská Andalusie.
Jak se vyrábí šunka? Masírováním!
Relaxační, terapeutická, ajurvédská, reflexní, shiatsu, lymfatická nebo švédská či thajská. Kdo by neznal alespoň jednu z těchto oblíbených masáží. A co tak třeba masáž masová? Přesněji – masáž šunky? Žádný masér při ní „šunky“ sice nikomu nemasíruje, ale její výsledek je zaručeně účinný, a navíc chutný.
Braňte jídelní stůl před nepořádkem!
Kuchyňský stůl utváří domov. Ve většině domácností se u něj dělají ta nejdůležitější rozhodnutí. Je kolbištěm pro řešení konfliktů i tmelem rodiny. Udržujte ho proto v čistotě a rodina se bude cítit spokojeně...
Netradiční podzimní ovoce – jeřabina a mišpule
Kolem nás je mnoho rostlin, které považujeme za obyčejný plevel, a vůbec nás nenapadne, že bychom je třeba mohli využít v kuchyni. V dnešním článku si povíme o zdravotních účincích jeřabin a mišpule.
Léčivá semínka hroznů
Kuličky hroznů obsahují nejen vynikající a osvěžující dužninu, ale i semínka. Semínka, která nás při konzumaci hroznového vína tolik obtěžují, jsou ale přímo zázračná - mají antioxidační účinky a skvělý vliv na naši pleť.
Kmín nejen na martinskou husu
V české kuchyni je ukotven po staletí. Je to tradiční koření s nejrůznějšími léčivými účinky a také aroma do kořaliček germánské části Evropy.
Recenze Focaccerie Alforno ve venskovském stylu
Rustikální interiér, kostkované ubrusy a šéf s italským přízvukem, jaký je dnes v pizzeriích v oblibě.
Jíme kytky: Pupalka slyší volání muezínů
Je jako víla nebo jiná něžná pohádková bytost, která se zjevuje pouze za šera. Ochutnat ji můžeme jen přímo v přírodě, cestu domů nepřežije.