Vaření a stolování

Kmín vs. kmín římský: Jak si je nesplést?

Kmín vs. kmín římský: Jak si je nesplést?

Vaření a stolování  |  23.6.2008 |

Mysleli jste si, že kmín římský je totéž, co kmín klasický? Ale vůbec ne! Jedná se o dva úplně odlišné druhy koření, které se i jinak používají. Srovnali jsme je pro vás, abyste si je už nikdy při vaření nespletli! Tak jak to tedy s tím kmínem je?


Tradiční české knedlíky: Jak na ně? Tipy, triky, recepty…

Tradiční české knedlíky: Jak na ně? Tipy, triky, recepty…

Vaření a stolování  |  18.6.2008 |

Naši kuchyni si jen těžko představíme bez nadýchaných knedlíků. Nejoblíbenější jsou stále houskové nebo kynuté, zejména jako příloha k tradičním omáčkám. Přesto je jejich příprava pro začínající hospodyňky často oříšek. Poradíme vám!


Banány? Podávejte teplé k masu. A fungují i jako afrodisiakum...

Banány? Podávejte teplé k masu. A fungují i jako afrodisiakum...

Vaření a stolování  |  16.6.2008 |

Banány patří mezi nejoblíbenější tropické ovoce u nás. Jsou zdrojem rychlé energie z jednoduchých cukrů, a tak jsou vhodné hlavně pro sportovce a těžce pracující. Pokud ale chcete zhubnout, banány vám v tom moc nepomůžou. Co s tím?


Knedlíky: Fakt se vaří jenom v Česku?

Knedlíky: Fakt se vaří jenom v Česku?

Vaření a stolování  |  11.6.2008 |

Umíte si představit tradiční českou kuchyni bez knedlíků? A víte, kde se tahle příloha vzala a zda se vaří i jinde než u nás? Tady najdete 1. část našeho povídání o knedlících, trochu obecnou. Praktické rady najdete zde už za týden!


Majoránka prý vzbuzuje chuť na sex!

Majoránka prý vzbuzuje chuť na sex!

Vaření a stolování  |  9.6.2008 |

Majoránka byla pokládána za kouzelnou bylinu. Staří Egypťané, Řekové a Římané z ní dokonce připravovali nápoj lásky a využívali ji i jako léčivku. Dnes se využívá hlavně jako koření, bez něhož si třeba bramboračku nelze představit!


Kuchyně a la Provence: Ten styl vás dostane

Kuchyně a la Provence: Ten styl vás dostane

Vaření a stolování  |  4.6.2008 |

Milujete francouzský venkov, hlavně oblast s malebným jménem Provence? Zařiďte si kuchyň, která vám ji bude stále připomínat. Je to celkem jednoduché, stejně jako si v ní pak uvařit některou z provensálských specialit. Poradíme vám...


Mami, já maso jíst prostě nebudu!

Mami, já maso jíst prostě nebudu!

Vaření a stolování  |  28.5.2008 |

Zatímco tak před patnácti lety byli vegetariáni spíš unikátem hodným vystavování, dnes se jedná o rozšířený životní styl, který uznává stále více lidí. Pro mnohé z nás je zkrátka konzumace masa vraždou. Jak se k tomu postavit?


Jak správně připravit jíšku?

Jak správně připravit jíšku?

Vaření a stolování  |  26.5.2008 |

Kašovitá směs z hladké mouky a rostlinného tuku nebo másla, kterou se zahušťují pokrmy. Tak vysvětluje jíšku kuchařský slovník. Jak ale zásmažku, jak jíšce říkaly naše babičky, připravit, aby byla výborná? Existuje na to pár triků...


Tymián – dříve k mumifikaci, teď do jídla

Tymián – dříve k mumifikaci, teď do jídla

Vaření a stolování  |  21.5.2008 |

Ne nadarmo je vůně tymiánu opěvována v mnoha písničkách. I jedna slavná knížka se tak jmenuje. Stačí totiž malá snítka a celý pokrm nám zavoní tak, že máme chuť se okamžitě vydat do oblasti jeho původního pěstování – do středomoří!


Mexické restaurace? Drahé! Zvládnete to doma!

Mexické restaurace? Drahé! Zvládnete to doma!

Vaření a stolování  |  19.5.2008 |

Jídla ostrá jako žiletky si Češi oblíbili, a tak není divu, že mexické restaurace mají žně. Pokud vás nemrzí dát za jídlo pět stovek, zamiřte tam. Mexické dobroty ale zvládnete i ve své kuchyni a levněji! Bez čeho se neobejdete?



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení