Vaření a stolování

Dokonalý piknik. Co si na něj připravit?

Dokonalý piknik. Co si na něj připravit?

Vaření a stolování  |  14.5.2008 |

Venku lépe chutná. Proto jsou tak oblíbené zahrádky a zahradní grilování. Příjemným zpestřením teplých dní může být také piknik v přírodě, někde v parku, v lese... A jaképak dobroty si můžete dát do košíčku, aby se vám nezkazily?


Umíte připravit luštěniny?

Umíte připravit luštěniny?

Vaření a stolování  |  12.5.2008 |

Luštěniny by rozhodně neměly patřit jen do jídelníčku milovníků zdravé výživy. Naopak! Jsou velice ceněny nejen pro svou nutriční hodnotu, výbornou chuť, ale i snadné pěstování. Co když ale nad nimi vaše rodina ohrnuje nos?


Mastný elixír života – co to má proboha být?

Mastný elixír života – co to má proboha být?

Vaření a stolování  |  7.5.2008 |

Je snad obyčejný olivový olej bájným elixírem života, který se hledá staletí? Substancí, po níž pátrali alchymisté na dvoře Rudolfa II., bohužel bez výsledku? Je tento olej příčinou toho, že se Kréťané dožívají tak úctyhodného věku?


Pozor, v bramborách mohou být toxiny!

Pozor, v bramborách mohou být toxiny!

Vaření a stolování  |  30.4.2008 |

Bramborová polévka, bramboráky, bramborové knedlíky, bramborový salát, brambory na loupačku, bramborová kaše. Česká kuchyně bez brambor, to je jako ryba bez ploutví nebo ježek bez bodlin. Co o nich ale určitě nevíte?


Americká kuchyně, to nejsou jen hamburgery!

Americká kuchyně, to nejsou jen hamburgery!

Vaření a stolování  |  23.4.2008 |

Americká kuchyně není považována za ráj gurmánů, přesto je díky skvělému marketingu amerických firem dobře známá po celém světě. Ostatně, přiznejte se, nechutnají vám náhodou hranolky? Nezajdete občas na hamburger? A nepijete kolu?


Brokolice – víte, jak ji nejlépe připravit?

Brokolice – víte, jak ji nejlépe připravit?

Vaření a stolování  |  16.4.2008 |

Brokolice je u nás v poslední době velmi oblíbená zelenina. Kromě snadné přípravy, nízké ceny a příjemné chuti má celou řadu dalších velkých plus. Nevěřili byste, co tahle příbuzná kapusty všechno obsahuje!


Středomořský zázrak, aneb co všechno dokáží olivy v kuchyni?

Středomořský zázrak, aneb co všechno dokáží olivy v kuchyni?

Vaření a stolování  |  9.4.2008 |

Kdo by neznal olivy, ať už v zelené nebo černé podobě. Správně tušíte, že olivovník je strom, který u nás jen tak nepotkáte. Ale víte, že tyto malé, nevzhledné plody obsahují čtyři důležité vitaminy? A že olivy jsou vlastně ovoce?


Bitva s „turkem“ aneb co všechno možná nevíte o kávě…

Bitva s „turkem“ aneb co všechno možná nevíte o kávě…

Vaření a stolování  |  2.4.2008 |

„Stále víc Čechů jezdí po světě, ochutnávají tam dobrou kávu a pak ji doma chtějí také, a to kvalitnější a dražší druhy,“ říká pro týdeník Květy Ondřej Šíp z firmy, která dováží, praží a prodává jakostní kávu v pražských Vršovicích.


Nezapomeňte vážení, na jahody mražený!

Nezapomeňte vážení, na jahody mražený!

Vaření a stolování  |  26.3.2008 |

I když je venku ještě zima a Jirku Schelingera by stejně jako zlou Maruščinu macechu jakákoliv zmínka o těchto sladkých šťavnatých plodech leda tak upřímně pobavila, pojďme se připravit na červnovou úrodu už teď. Alespoň teoreticky.


Tipy na nejkrásnější velikonoční výzdobu

Tipy na nejkrásnější velikonoční výzdobu

Vaření a stolování  |  19.3.2008 |

Už zbývá jen pár dnů a budeme si užívat Velikonoce. Přestože nám počasí nepřeje, podle statistik je hned po Vánocích tento svátek nejoblíbenější. A proto bychom rozhodně neměli zapomínat na správnou výzdobu. A to ani v kuchyni!



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení