Vaření a stolování

Na křen s motykou

Na křen s motykou

Vaření a stolování  |  25.9.2012 |

Květy s přicházejícím podzimem uvadají, ale pro zábavu v kuchyni máme ještě kořeny. A k různým dekoracím klidně můžeme používat i listy. S rostlinami, které se dají jíst úplně celé, se dá krásně čarovat.


Jak přelstít dítě, aby jedlo zdravěji?

Jak přelstít dítě, aby jedlo zdravěji?

Vaření a stolování  |  24.9.2012 |

Obvykle platí, že co se děti nenaučí jíst v nejútlejším věku, k tomu si později už jen velmi obtížně nacházejí cestu. Pokud jste ale svého potomka nenaučili jíst zdravě, můžete to zkusit ještě teď...


Cukroví může být i pro psy

Cukroví může být i pro psy

Vaření a stolování  |  23.9.2012 |

Možná se budete divit, co tohle dělá na našem serveru. Ale musíte si uvědomit, že plná čtvrtina (!) majitelů psů svým miláčkům vaří. Takže pojďme se podívat, co mohou mlsat.


Září – sezóna ústřic

Září – sezóna ústřic

Vaření a stolování  |  20.9.2012 |

Je září, tedy ta ideální doba na ústřice. V Čechách jde o vzácnost, ne každý si je zamiluje. Ale kdo jim propadne, ten se na září těší víc než na Ježíška.


Jak vykostit rybu?

Jak vykostit rybu?

Vaření a stolování  |  20.9.2012 |

Bojíte se objednat si celou rybu, protože nevíte, jak a kudy do ní zabodnout placatý rybí nůž? Je to jednodušší, než byste čekali – stačí netlačit a pořádně se podívat, jak je ryba rostlá.


Chutné recepty na každý den najdete v kulinářské show Česko-slovenský mlýnek na recepty

Chutné recepty na každý den najdete v kulinářské show Česko-slovenský mlýnek na recepty

Vaření a stolování  |  18.9.2012 |

Kdo hledá inspiraci pro každodenní vaření pro celou rodinu, nesmí si nechat ujít premiérovou řadu Česko-slovenského mlýnku na recepty. Ke sledování dohromady 80 nových epizod, plných skvělých nápadů na dobré jídlo pro každý den, zve známá dvojice ve složení šéfkuchař Laci Hornáček a cukrářka Iveta Fabešová, která je pravidelnou spolupracovnicí našeho časopisu Kuchyně.cz, spolu s jejich VIP hosty. První díl z nové sezóny Česko-slovenského mlýnku na recepty odvysílá TV Paprika v pondělí 10. září ve 14.45.


Podzimní inspirace: S šípky ke zdraví i ke kráse

Podzimní inspirace: S šípky ke zdraví i ke kráse

Vaření a stolování  |  17.9.2012 |

Šípkový keř zná snad každý z nás. Z jara krásně kvete a voní a na podzim je ozdoben červenými šípky. Tyto plody mají také široké léčebné působení a právě o něm si povíme v dnešním článku…


Dýně Hokkaidó celkově posiluje organismus

Dýně Hokkaidó celkově posiluje organismus

Vaření a stolování  |  15.9.2012 |

Sice si už letos nestihnete vypěstovat dýni Hokkaidó, která patří mezi drobnější, nejchutnější a nejuniverzálněji využitelné odrůdy tykvovité zeleniny. Ale až si přečtete o jejích výhodách v kuchyni a prospěšnosti pro naše tělo, jistě ji příští rok neopomenete vysadit.


Pozvánka na rybí festival. Zkuste opravdu čerstvé ryby

Pozvánka na rybí festival. Zkuste opravdu čerstvé ryby

Vaření a stolování  |  14.9.2012 |

Většina mořských ryb, které se v Česku prodávají, jsou rozmražené a starší než týden. Kvalitní a čerstvé mořské ryby koupíte jen u kvalitního obchodníka. Kde ho najít? Třeba na festivalu ryb.


Jak správně upravovat maso

Jak správně upravovat maso

Vaření a stolování  |  13.9.2012 |

Ještě než se pečínka dostane do hrnce či na pekáč, měla by projít nezbytnou úpravou. Víte, jak si správně poradit s kuřecím, králičím či rybím masem?



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení