Vaření a stolování

Slunné vinobraní na Kypru

Slunné vinobraní na Kypru

Vaření a stolování  |  13.9.2012 |

Vinice tu jsou od počátku evropské civilizace a sladké, horké slunce Středozemního moře dělá s kyperským vínem zázraky.


Za hovězím na býčí zápasy

Za hovězím na býčí zápasy

Vaření a stolování  |  12.9.2012 |

Nejen Španělsko, ale i jih Francie se stále pevně drží tradice býčích zápasů. Jen ti nejlepší samci jdou do arény; ti ostatní skončí na talíři.


Talíř je k jedení, mísa je k servírování

Talíř je k jedení, mísa je k servírování

Vaření a stolování  |  12.9.2012 |

Je vám jedno, z čeho jíte? To je jako jít v teplákách na bál, sekerou vykopávat brambory nebo ručníkem vytírat podlahu. To všechno se klidně dá dělat, je a není to jedno.


Za punskými jablky do Kartága

Za punskými jablky do Kartága

Vaření a stolování  |  11.9.2012 |

Dnes se podle dávno zničeného města jmenuje tuniské letiště. Změnil se i přístav, hostící olbřímí výletní lodě. Tam, kde dříve bylo fórum, se dnes prochází turisté...


Pracovní oběd má svá pravidla

Pracovní oběd má svá pravidla

Vaření a stolování  |  10.9.2012 |

Polední setkání nad delikatesami často vypadá jako rozmarné klábosení, opak ale bývá pravdou. Pracovní oběd je obvykle kláním, jehož cíle jsou jasné, stejně jako role, které účastníci hrají.


Vinná réva, pomocník při hubnutí

Vinná réva, pomocník při hubnutí

Vaření a stolování  |  9.9.2012 |

Dalším druhem ovoce, který je naplněn sluncem, je vinná réva. A jelikož právě probíhá její sezóna, povíme si, jak ji můžete využít, zvlášť když se dá pořídit za rozumnou cenu a v nejlepší kvalitě.


Šípky, kapsle plné vitaminů

Šípky, kapsle plné vitaminů

Vaření a stolování  |  6.9.2012 |

Úchvatně vypadající šípky dozrávají právě na podzim. Můžeme je využít jako dekoraci nebo je přidat do nejrůznějších jídel.


Jedinečný sýr ostrova Pag

Jedinečný sýr ostrova Pag

Vaření a stolování  |  3.9.2012 |

Krasová pustina a slané spršky stojí na počátku vzniku výtečného sýru. Vyrábí se tady prý stále stejně již tři tisíce let.


Dopřejte dětem zdravé ovocné dobroty

Dopřejte dětem zdravé ovocné dobroty

Vaření a stolování  |  2.9.2012 |

Děti mají rády ovoce. A ještě raději různé ovocné dobroty. Víme, jak je připravit zdravě a chutně.


Brutnák dává poslední kvítky. Ochutnejte!

Brutnák dává poslední kvítky. Ochutnejte!

Vaření a stolování  |  1.9.2012 |

Modré hvězdičky a chlupaté listy skrývají nečekané chuťové možnosti. Vitální semena jsou moderní položkou v doplňcích stravy.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení