Uvařit vejce na správný stupeň je celá věda. Záleží na tom, jak je velké, jestli jste jej právě vyndali z lednice, kolik vody je v hrnci a jak je teplá, když do ní vajíčko vkládáte. Aby byla vejce uvařená podle vašich představ, můžete používat EGG-PER´FECT®. Jak funguje? Je to měřidlo ve tvaru vajíčka a vkládá se do vody současně s vejci. Uvnitř má tepelný indikátor, který hlídá jak je žloutek uvařen. Měřidlo- vajíčko, které je za pokojové teploty červené postupně měří barvu na černou. Na svrchní straně má vyznačenou „stupnici uvařenosti“ žloutku: soft – jsou vejce vařena na měkko, medium – znamená, že vejce budou na hniličku a hard – jsou vejce na tvrdo.

Všechno je ale snadno viditelné bez podrobného zkoumání čárek na stupnici. Vejce na měkko má po obvodu jen černý pásek, vejce na tvrdo má naopak uprostřed jen malý červený oválek.

A jak velikonoční vejce podávat?

Svátky jara jsou vlastně i oslavou vajíček, a tak si u této příležitosti zaslouží i obzvláště jemné zacházení. Můžete je podávat a aranžovat na stojánkách, které připomínají polštářky nebo peřinka. Jedna sada má čtyři kusy v barvě oranžové, růžové, zelené a modré. Místo do myčky na nádobí se dávají do pračky. Používat je můžete samozřejmě na snídaně po celý rok. Jasné barvy polštářků-stojánků oživí vaše rána.

 A co s dokonale uvařenými velikonočními vajíčky? Pochopitelně sníst! Třeba takhle:

Recept: Vejce s nivou a ořechy

Připravte si: vejce, niva, cibulová nať, mletá sladká paprika, Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...

 

Myslíte si, že víte o velikonočních pokrmech všechno? To se dozvíte v našem testu!

Jana Vlková
 



Autor: Jana Vlková