Slupky hroznů obsahují velké množství vlákniny, odstraňují tedy ochablost střev, současně organismus odvodňují, zbavují jedovatých látek a vážou látky tukové. Látky obsažené ve vinné révě také urychlují průchod moči ledvinami, močovým měchýřem a močovými cestami a vyplavují bakterie a snižují tak pravděpodobnost zánětů ledvin a močového měchýře.

Toto ovoce rovněž mírní příznaky předmenstruačního syndromu. Fruktóza obsažená ve vinné révě mírně zvedá hladinu cukru v krvi a tím pomáhá při únavě, nervozitě a depresích. Hrozny obsahují všechny vitaminy skupiny B s výjimkou B12. Jsou hodně bohaté na kyselinu listovou a vitamin C. Z minerálních látek mají hodně manganu, draslíku a hořčíku.

 

Hubneme s hroznovým vínem

Na rozdíl od jiných odtučňovacích kúr je sedmi až desetidenní hroznová kúra ideální pro všechny osoby s nadváhou. 

Během celého dne sníme postupně 1 kilogram vinné révy. K němu si dáváme ráno a večer 1 polévkovou lžíci mletých lněných semen, kterou zapijeme půl litrem čisté neperlivé vody. K tomu vypijeme každý den ještě 2 litry vody a místo oběda si dopřejeme uvařenou rýži s nastrouhanou mrkví nebo jablkem. K večeři jsou dovolena ještě 2 jablka.

 

 

Pozitivním vedlejším účinkem této diety je odstranění jedovatých, odpadových a kyselých látek ze střev. Při této dietě se snažíme konzumovat hrozny v bio kvalitě nebo hrozny tuzemské a v každém případě je pečlivě omýváme, protože pěstitelé vína chtějí dosáhnout velkých, pevných a na pohled krásných plodů a k tomu bývá za potřebí častého chemického ošetřování. Obdobná snaha se projevuje při dopravě a ve velkoobchodu, kde se používají zdraví škodlivé vosky a pryskyřice, aby se ovoce krásně lesklo a mělo delší trvanlivost.
 

Recept: Vinný rosol

Připravte si: 1 kg hroznů, 1 kg hroznové cukru, 1 lžičku citrónové šťávy,  Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...

 

Recept: Vinný ocet

Připravte si: ½ kg vinné révy, ½ l kvalitního jablečného nebo vinného octa,  Pokračovat...

Další recepty: Hlavní chod | Salát | PolévkaDezert | Chuťovky | Více...

Máte rádi i víno v tekutém stavu? Jak jej nejlépe uskladnit čtěte v článku

Ideální místo pro uskladnění vína: Vinotéka

 

 



Autor: Simona Procházková DiS. | Fotografie: www.isifa.com