Jaké to je – dělat časopis o jídle, vaření a receptech?

Někdy náročné, zejména ve chvílích, kdy máte hrozný hlad a celý den před vámi defilují fotky těch nejúžasnějších lahůdek.:) Někdy trochu rutina – jako asi každá práce. Ale v zásadě můžu říct, že je to práce, která má opravdu smysl – náš časopis si lidi sch

ovávají, archivují, vyměňují… To je prima pocit, že děláte něco, co po prolistování neskončí v koši. Že je to pro čtenáře nejen krásné na pohled, ale i užitečné.

Jak je to s tím jménem? Proč jste se po pěti letech na trhu rozhodli je změnit?

Náš časopis se původně (až do března tohoto roku) jmenoval Žena a kuchyně. Já nevím, jak vy, ale mně to od začátku připadalo jako takový trochu legrační a trochu socialistický a hodně nemoderní název. A k tomu jsme ještě dostávala do redakce spoustu dopisů, v nichž se muži ohrazovali proti svému vyhoštění od sporáku hned v názvu – tak jsme se rozhodli to změnit, název zkrátit, přiblížit ho naší webové stránce a zároveň tím vpustit do kuchyní i muže.

Změní se také celá podoba časopisu?

Podoba se změní jenom nepatrně – kvůli novému jménu a logu jsme byli nuceni udělat drobné, skutečně jen kosmetické úpravy na titulní straně, vnitřek najdou čtenáři ve stejné podobě, v jaké byl.

A poslední otázka: týkají se změny také obsahu?

Obsahové změny děláme průběžně, jak naši stálí čtenáři vědí. Od nového roku přibyla rubrika, v níž se dozvídají zajímavosti z kulinárního světa, máme nově křížovku – na četná přání čtenářů - vlastně se stále snažíme vymyslet něco osvěžujícího. Ale celkově je náš obsah po celou dobu nastavený především na velký počet receptů s co nejkvalitnějšími fotografiemi. To je to, co se určitě nemění a ani měnit nebude – čtenáři u nás najdou především recepty. Recepty z dostupných surovin a za dostupné ceny, vždy na jedno téma – tak, jak jsou zvyklí.