Jíme kytky

Dozrávají Pegasovy bobulky

Dozrávají Pegasovy bobulky

Vaření a stolování  |  22.11.2012 |

Mango severu, sibiřský ananas nebo jen dekorativní rostlina z neúrodných skládek. Nenáročný keřík má krásně zbarvené plody...


Černý květ vanilky

Černý květ vanilky

Vaření a stolování  |  17.11.2012 |

Drahé a vláčné lusky, které v sobě ukrývají vonná zrnka, jejichž vůně je jedním ze symbolů Vánoc. Jak a kde vznikají?


Růžový pepř je falešný, ale výborný

Růžový pepř je falešný, ale výborný

Vaření a stolování  |  14.11.2012 |

Ve skutečnosti je rudý jako krev, chutná nasládle a voní po silici. V kuchyni ho máme moc rádi, protože je prostě hezký.


Jalovčinky, borůvky podzimu

Jalovčinky, borůvky podzimu

Vaření a stolování  |  5.11.2012 |

Odjakživa léčivka, vykuřovadlo, balzamovací prostředek a také výtečné koření. Na podzim v kuchyni rozhodně nesmí chybět, ale je třeba ho používat s mírou.


Kapary - poupata, nebo plody?

Kapary - poupata, nebo plody?

Vaření a stolování  |  5.10.2012 |

Temně zelené oválky mohou proslunit náš jídelníček v mlhavých podzimních dnech. Čerstvých květin a bylin do kuchyně ubývá, ale ty konzervované s námi zůstávají stále.


Kmín nejen na martinskou husu

Kmín nejen na martinskou husu

Vaření a stolování  |  28.9.2012 |

V české kuchyni je ukotven po staletí. Je to tradiční koření s nejrůznějšími léčivými účinky a také aroma do kořaliček germánské části Evropy.


Na křen s motykou

Na křen s motykou

Vaření a stolování  |  25.9.2012 |

Květy s přicházejícím podzimem uvadají, ale pro zábavu v kuchyni máme ještě kořeny. A k různým dekoracím klidně můžeme používat i listy. S rostlinami, které se dají jíst úplně celé, se dá krásně čarovat.


Šípky, kapsle plné vitaminů

Šípky, kapsle plné vitaminů

Vaření a stolování  |  6.9.2012 |

Úchvatně vypadající šípky dozrávají právě na podzim. Můžeme je využít jako dekoraci nebo je přidat do nejrůznějších jídel.


Brutnák dává poslední kvítky. Ochutnejte!

Brutnák dává poslední kvítky. Ochutnejte!

Vaření a stolování  |  1.9.2012 |

Modré hvězdičky a chlupaté listy skrývají nečekané chuťové možnosti. Vitální semena jsou moderní položkou v doplňcích stravy.


Největší květy naší zahrady

Největší květy naší zahrady

Jíme kytky  |  25.7.2012 |

Cuketa se stala věrnou společnicí našich letních jídelníčků. Už jsme se ji naučili pěstovat, což není nic těžkého, ale také jsme se naučili jíst plody mladé a jemné. Je třeba postupovat do stále vyšších pater gastronomických požitků, které tato rostlina poskytuje. Vzhůru na květy!



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení