Jíme kytky

Plody ořešáku trhejte právě teď

Plody ořešáku trhejte právě teď

Vaření a stolování  |  18.7.2012 |

Likéry vyráběné louhováním nejrůznějšího ovoce, kořínků nebo listí v čisté pálence patří do minulých století. Zkusme si vyrobit takovou starožitnou dobrotu z toho, co nabízí naše krajina právě teď.


Impresionistická nádhera vlčích máků

Impresionistická nádhera vlčích máků

Vaření a stolování  |  11.7.2012 |

Mohou směle soupeřit s ušlechtilými květy, jako je například růže. Jsou však křehoučké a ve svém kvetení pomíjivé. Přesto inspirovaly mnohé umělce, aby je opakovaně kreslili a malovali. Jsou zkrátka omamné.


Chrpa: Dříve plevel, dnes skoro vzácná

Chrpa: Dříve plevel, dnes skoro vzácná

Vaření a stolování  |  4.7.2012 |

Její květy jsou tak nezaměnitelně modré, že se staly synonymem jednoho barevného odstínu. Jsou symbolem vrcholícího léta, počínajících prázdnin, dlouhých dnů, zkrátka nejvyšší pohody.


Denivka chutná křehce

Denivka chutná křehce

Jíme kytky  |  27.6.2012 |

Květina vypadá tak krásně, že se ji bojíme dát do úst. Její chuť je však lahodná a struktura překvapující a jemná.


Jitrocel je skoro luční rukola

Jitrocel je skoro luční rukola

Vaření a stolování  |  20.6.2012 |

Rostlina opředená mnoha pověstmi o svých léčivých účincích je vynikajícím oživením kuchyně. Špičaté lístky, které jsou dílem lesních víl, rostou také u cest i k potřebám cestovatelů.


Začíná čas levandule

Začíná čas levandule

Vaření a stolování  |  13.6.2012 |

Je to kytka, kterou všichni znají. Stejně jako Provence znají všichni, i když tam nebyli. Naopak málokdo ví, jak je levandule dobrá do jídla.


Bez bezu je nuda

Bez bezu je nuda

Vaření a stolování  |  6.6.2012 |

Je na čase přestat brát vaření vážně. Trochu nevázaného hraní s květy bezu osvěží jídla i mysl konzumentů a kuchařky.


Mařinka – něžná lesní květina

Mařinka – něžná lesní květina

Vaření a stolování  |  30.5.2012 |

Nenápadná lesní rostlinka s velmi nápadnou vůní. V místech s teplejším klimatem jí věnují prvomájové nápoje.


Šťovíku s mírou

Šťovíku s mírou

Vaření a stolování  |  23.5.2012 |

Je synonymem kyselosti, škaredého plevelu a skoro samých negativních bylinkových vlastností. Je to hlavně originální chuťový solitér, který se skoro s ničím nedá splést. Možná s podobně pojmenovaným šťavelem.


Všechny máty světa

Všechny máty světa

Vaření a stolování  |  9.5.2012 |

Roste snadno a skoro všude. Za minimálního úsilí z ní dostaneme nevídané požitky. Každá je dobrá. Některé jsou vynikající.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení