Jíme kytky

Koriandr je komplikovaný společník

Koriandr je komplikovaný společník

Vaření a stolování  |  3.8.2011 |

Listy nasekejte do jídla hned, semena nechejte na Vánoce do cukroví. Málokterá rostlina je tak velkodušná ve svých darech. V Asii si pochutnávají i na jejích kořenech.


Muškátový oříšek je prý i afrodiziakum

Muškátový oříšek je prý i afrodiziakum

Vaření a stolování  |  20.7.2011 |

V sedmnáctém století se jeho hodnota vyvažovala zlatem, dnes ho najdeme v regálu každého supermarketu. Některé mýty se o něm vyprávějí dodnes.


Z lichořeřišnice ochutnejte květy i semena

Z lichořeřišnice ochutnejte květy i semena

Vaření a stolování  |  13.7.2011 |

Lidově se jí také řeřicha, tak proč s ní tak nezacházet. Chuť je podobná, barva květů je však daleko výraznější a krásnější.


Šalvěj, královna léta

Šalvěj, královna léta

Vaření a stolování  |  6.7.2011 |

Ti, kdo milují její neobvyklou chuť, si ji mohou přidávat téměř do všech jídel. Ti, kteří si ji doposud neoblíbili, se do ní mohou zamilovat právě letos...


Bobkový list – koření pro maturanty?

Bobkový list – koření pro maturanty?

Jíme kytky  |  22.6.2011 |

Výtečné koření a symbol výlučnosti. Obyčejný stálezelený středomořský keř si dobyl poměrně velkou pozornost.


Nenechávejte růže psí na mezi

Nenechávejte růže psí na mezi

Jíme kytky  |  15.6.2011 |

Vznešená květina vzbuzující pěstitelskou posedlost, stejně jako vášnivé milostné vzplanutí. Prababička pěstěných růží je ale docela dobrá i na talíři...


Třešeň ptačí – nejlepší letní plod

Třešeň ptačí – nejlepší letní plod

Jíme kytky  |  8.6.2011 |

Jsou sladké a jsou nádherným symbolem vrcholného léta. Ptáčnice jsou jedny z posledních snadno dostupných planých plodů v naší krajině.


Na jahody, dokud jsou čerstvé!

Na jahody, dokud jsou čerstvé!

Jíme kytky  |  1.6.2011 |

Opojná vůně, nádherná barva a lahodná chuť. Jejich sezona je opravdu krátká, proto je potřeba si ji řádně užít.


Artyčok je vlastně bodlák. Co s ním?

Artyčok je vlastně bodlák. Co s ním?

Jíme kytky  |  25.5.2011 |

Pro Evropu jej vyšlechtili Arabové. Pěstuje se jenom na polích, takže jeho sezona je dost krátká. V české kuchyni je exotikou, s níž si moc nevíme rady.


Bez černý: škaredý keř s výtečnými květy

Bez černý: škaredý keř s výtečnými květy

Jíme kytky  |  11.5.2011 |

Je zadarmo, snadno dostupný, roste skoro v celé Evropě. Je to ideální surovina pro experimentování v kuchyni. Jeho nevýhoda je, že kvete tak krátce.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení