Letní grilování

Jak se griluje jinde?

Jak se griluje jinde?

Grily, na nichž se peče maso na ohni, jsou staré jako lidstvo samo. Vyskytují se na celém světě a mají nekonečné možnosti, jak mohou vypadat. Starými metodami se inspirují i některé moderní výrobky.


Co se děje s jídlem při smažení a pečení

Co se děje s jídlem při smažení a pečení

Mnoho dobrých věcí patří bohužel mezi látky tělu škodlivé. Vůně grilovaného masíčka patří také mezi ně. Stejně tak je zdraví nebezpečné vyškrabování výpečků z pekáčků nebo chroupání přepálených řízků.


Grilováním k radosti, nikoli k požáru 2. díl

Grilováním k radosti, nikoli k požáru 2. díl

Svůj gril nikdy neopouštějme! Je to poťouchlík a za nedostatek pozornosti se může sakramentsky pomstít. Na jeho drobné zlomyslnosti, o které se bude pokoušet ve naší přítomnosti, bychom měli být předem připraveni.


Grilováním k radosti, nikoli k požáru 1. díl

Grilováním k radosti, nikoli k požáru 1. díl

Oheň je stejně tak příjemný jako slunce. Ale jen když se můžeme láskyplně dívat do plamenů, které máme dobře pod kontrolou. Grilovací sezona začíná a s ní plamenná radost.


Kokosové brikety: Zdravější palivo pro grily

Kokosové brikety: Zdravější palivo pro grily

Spotřebiče  | 

Grilování na venkovních grilech s dřevěným uhlím nepatří zrovna mezi zdraví prospěšné přípravy jídel. Mnohem šetrnějším ekvivalentem, a to i k životnímu prostředí, jsou kokosové brikety, které mají původ v jihovýchodní Asii.


Co vám ještě chybí k dokonalému grilování?

Co vám ještě chybí k dokonalému grilování?

Grilování je symbolem pohody, klidu, setkání s přáteli nebo s rodinou. Má svou vůni, zvuky syčícího masa a cinkajících skleniček. Je třeba grilovat, kdykoli je k tomu příležitost, však zítra může pršet.


Grilovací vychytávky

Grilovací vychytávky

Grilování neznamená jen obstarat si ohniště a pytel dřevěného uhlí nebo desku vytápěnou plynem či elektrikou. K pohodě přípravy opékaných dobrot patří i spousta dalšího náčiní.


Otevřete dveře a oprašte nářadí! Grilovací sezóna je v plném proudu.

Otevřete dveře a oprašte nářadí! Grilovací sezóna je v plném proudu.

Sotva se zlepšilo počasí a stmívá se později, objevují se ze všech stran pozvánky na grilování. Vůně uhlí a pečícího se masa se line odevšad. Proto neváhejte a pojďte se přidat. Řekneme vám, na co myslet při výběru grilu. A na své si přijdou i vegetariáni!


S létem přichází čas grilování

S létem přichází čas grilování

Grilovat dnes může každý. Grily můžeme mít na zahradě, na terase nebo na balkoně. Dlouhé teplé večery lákají k posezení u ohně nebo třeba jen u masa vonícího z elektrického grilu.


Letní grilmanie podle Dominika Haška

Letní grilmanie podle Dominika Haška

Že by se kuchařským mistrům rodila konkurence? Uvidíme. Hokejista Dominik Hašek (46) pilně trénuje nejen na ledě, ale i v kuchyni.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení