Letní grilování
Jak se griluje jinde?
Grily, na nichž se peče maso na ohni, jsou staré jako lidstvo samo. Vyskytují se na celém světě a mají nekonečné možnosti, jak mohou vypadat. Starými metodami se inspirují i některé moderní výrobky.
Co se děje s jídlem při smažení a pečení
Mnoho dobrých věcí patří bohužel mezi látky tělu škodlivé. Vůně grilovaného masíčka patří také mezi ně. Stejně tak je zdraví nebezpečné vyškrabování výpečků z pekáčků nebo chroupání přepálených řízků.
Grilováním k radosti, nikoli k požáru 2. díl
Svůj gril nikdy neopouštějme! Je to poťouchlík a za nedostatek pozornosti se může sakramentsky pomstít. Na jeho drobné zlomyslnosti, o které se bude pokoušet ve naší přítomnosti, bychom měli být předem připraveni.
Grilováním k radosti, nikoli k požáru 1. díl
Oheň je stejně tak příjemný jako slunce. Ale jen když se můžeme láskyplně dívat do plamenů, které máme dobře pod kontrolou. Grilovací sezona začíná a s ní plamenná radost.
Kokosové brikety: Zdravější palivo pro grily
Grilování na venkovních grilech s dřevěným uhlím nepatří zrovna mezi zdraví prospěšné přípravy jídel. Mnohem šetrnějším ekvivalentem, a to i k životnímu prostředí, jsou kokosové brikety, které mají původ v jihovýchodní Asii.
Co vám ještě chybí k dokonalému grilování?
Grilování je symbolem pohody, klidu, setkání s přáteli nebo s rodinou. Má svou vůni, zvuky syčícího masa a cinkajících skleniček. Je třeba grilovat, kdykoli je k tomu příležitost, však zítra může pršet.
Grilovací vychytávky
Grilování neznamená jen obstarat si ohniště a pytel dřevěného uhlí nebo desku vytápěnou plynem či elektrikou. K pohodě přípravy opékaných dobrot patří i spousta dalšího náčiní.
Otevřete dveře a oprašte nářadí! Grilovací sezóna je v plném proudu.
Sotva se zlepšilo počasí a stmívá se později, objevují se ze všech stran pozvánky na grilování. Vůně uhlí a pečícího se masa se line odevšad. Proto neváhejte a pojďte se přidat. Řekneme vám, na co myslet při výběru grilu. A na své si přijdou i vegetariáni!
S létem přichází čas grilování
Grilovat dnes může každý. Grily můžeme mít na zahradě, na terase nebo na balkoně. Dlouhé teplé večery lákají k posezení u ohně nebo třeba jen u masa vonícího z elektrického grilu.
Letní grilmanie podle Dominika Haška
Že by se kuchařským mistrům rodila konkurence? Uvidíme. Hokejista Dominik Hašek (46) pilně trénuje nejen na ledě, ale i v kuchyni.