Zdraví a jídlo

Med jako dar přírody

Med jako dar přírody

Vaření a stolování  |  7.1.2013 |

Med je velmi zajímavým produktem včel. Ty létají z květu na květ a sbírají nektar, medovici a sladké šťávy obsažené v rostlinných orgánech. V úlu je pak obohatí látkami z vlastního těla, pozmění je ve svém trávicím ústrojí a uskladní v plátech. Přenášením z buňky do buňky med dozrává a zhodnocuje se. V tomto článku si povíme o léčivých účincích medu – jako daru přírody.


Zázvor dokonale prohřeje organismus

Zázvor dokonale prohřeje organismus

Vaření a stolování  |  5.1.2013 |

Zázvorový čaj je ideálním nápojem pro zimní večery. „Rozpálí“ vás na maximum, nebo pokud se necítíte nejlépe, zlepší vaše trávení, popřípadě zažene chřipku i nachlazení. Není tento kořen prostě úžasný?!


Meduňka zklidní pocuchané nervy

Meduňka zklidní pocuchané nervy

Vaření a stolování  |  2.1.2013 |

Kdo by neznal meduňku? Její nádherná teple citrónová vůně přináší radost, klidnou mysl a potěší snad každé srdce. A právě o ní si povíme v dnešním článku.


Kořeněná vůně Vánoc

Kořeněná vůně Vánoc

Vaření a stolování  |  11.12.2012 |

Vánoce jsou spojeny s exotickými vůněmi. Bez aromatického koření se neobejde žádná vánoční tabule. Patří do cukroví, nápojů i jídel. Víte ale, že toto koření má i léčivé účinky? Že ne? Seznamte se s nimi!


Rozmarýn roztančí všechny smysly

Rozmarýn roztančí všechny smysly

Vaření a stolování  |  6.12.2012 |

Rozmarýn je rozveselující a prohřívající bylinka. Svou chutí i vůní připomíná slunce, oheň, vášeň a dobrodružství. Tato bylina má i spoustu léčivých schopností, o kterých si povíme v dnešním článku.


Sladce hořký pelyněk

Sladce hořký pelyněk

Vaření a stolování  |  26.11.2012 |

Bylina ze smetišť celého světa může ozvláštnit leckteré masíčko. Její sezona již pomalu končí, takže hurá do příkopů pro poslední rostlinky.


Okořeňte si milostný život!

Okořeňte si milostný život!

Vaření a stolování  |  23.11.2012 |

Láska kvete v každém věku a potěšení z milování patří k nejkrásnějším lidským požitkům. Co si takhle okořenit sexuální život pomocí bylinek? Tak s chutí do toho!


Mrkev nejen pro oči

Mrkev nejen pro oči

Vaření a stolování  |  18.11.2012 |

S mrkví jako zeleninou se setkáváme již od útlého dětství. Přitom si vůbec neuvědomujeme, jak je pro náš organismus cenná. A právě o léčivých účincích mrkve si povíme v dnešním článku.


Čaj s vůní medu

Čaj s vůní medu

Vaření a stolování  |  11.11.2012 |

Venku už pomalinku začíná padat sníh a my přemýšlíme, kterým druhem čaje se v tomto období prohřát. A co takhle vyzkoušet něco úplně nového, co nám rozzáří den? Skvělým tipem je čaj s vůní medu neboli honeybush. Že tento africký poklad neznáte? Tak se nechte inspirovat…


Hlíva ústřičná, strážce naší imunity

Hlíva ústřičná, strážce naší imunity

Vaření a stolování  |  4.11.2012 |

Hlíva ústřičná byla donedávna považována pouze za gurmánskou lahůdku, ale podle nejnovějších výzkumů ji můžeme zařadit mezi poklady přírody. O jejích léčivých účincích si povíme v dnešním článku.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení