Zdraví a jídlo

Pickles – vitaminová bomba

Pickles – vitaminová bomba

Vaření a stolování  |  22.10.2012 |

Naši předkové si každý podzim připravovali různé druhy kvašené zeleniny. Pomocí této vitaminové bomby dokázali ve zdraví a plné síle přežít dlouhá zimní období. Kvašená zelenina je plná cenných látek a má nezastupitelné místo v našem zimním jídelníčku. Nechte se prosím inspirovat!


Plody podzimu – maliny a ostružiny

Plody podzimu – maliny a ostružiny

Vaření a stolování  |  19.10.2012 |

Krásně barevné a voňavé plody maliníku a ostružiníku zdobí okraje lesů i zahrádky od pozdního léta až do poloviny října. Jako všechny dary přírody i toto ovoce obsahuje řadu vitaminů a dalších cenných látek.


Hurá na houby!

Hurá na houby!

Vaření a stolování  |  10.10.2012 |

Začátek podzimu je spojen s lesními procházkami. Při romantických míst si můžeme užívat šumění korun stromů, zpěv ptáků, vůni pryskyřice, bylinek a plodů. Mezi velmi zajímavé a léčivé dary lesa patří houby. V dnešním článku bych vám ráda představila některé z nich.


Netradiční podzimní ovoce: dřín, kdoule a dřišťál

Netradiční podzimní ovoce: dřín, kdoule a dřišťál

Vaření a stolování  |  9.10.2012 |

Plody planých dřevin jsou velmi bohaté na cenné látky. V tomto článku vás chci seznámit alespoň s některými druhy, které opravdu stojí za to nasbírat a uskladnit na zimu.


Netradiční podzimní ovoce – jeřabina a mišpule

Netradiční podzimní ovoce – jeřabina a mišpule

Vaření a stolování  |  1.10.2012 |

Kolem nás je mnoho rostlin, které považujeme za obyčejný plevel, a vůbec nás nenapadne, že bychom je třeba mohli využít v kuchyni. V dnešním článku si povíme o zdravotních účincích jeřabin a mišpule.


Léčivá semínka hroznů

Léčivá semínka hroznů

Vaření a stolování  |  30.9.2012 |

Kuličky hroznů obsahují nejen vynikající a osvěžující dužninu, ale i semínka. Semínka, která nás při konzumaci hroznového vína tolik obtěžují, jsou ale přímo zázračná - mají antioxidační účinky a skvělý vliv na naši pleť.


Dýně Hokkaidó celkově posiluje organismus

Dýně Hokkaidó celkově posiluje organismus

Vaření a stolování  |  15.9.2012 |

Sice si už letos nestihnete vypěstovat dýni Hokkaidó, která patří mezi drobnější, nejchutnější a nejuniverzálněji využitelné odrůdy tykvovité zeleniny. Ale až si přečtete o jejích výhodách v kuchyni a prospěšnosti pro naše tělo, jistě ji příští rok neopomenete vysadit.


Vinná réva, pomocník při hubnutí

Vinná réva, pomocník při hubnutí

Vaření a stolování  |  9.9.2012 |

Dalším druhem ovoce, který je naplněn sluncem, je vinná réva. A jelikož právě probíhá její sezóna, povíme si, jak ji můžete využít, zvlášť když se dá pořídit za rozumnou cenu a v nejlepší kvalitě.


Apiterapie – léčba včelími produkty

Apiterapie – léčba včelími produkty

Vaření a stolování  |  23.7.2012 |

Včely patří mezi nejvzácnější hmyz, který žije na naší planetě. Opylují květy, dávají nám lahodný med a také vyrábí velmi účinné léky. A právě o nich si povíme v dnešním článku…


Léčivé poklady Asie

Léčivé poklady Asie

Vaření a stolování  |  16.7.2012 |

Pod slovem Asie se nám často vybaví barevné vůně, úrodná rýžová pole, bělostné písečné pláže, zvuky pralesa, vřelá pohostinnost místních lidí a dlouhá tradice přírodní medicíny. Asie se může pyšnit celou plejádou léčivých rostlin. S některými z nich bychom vás rádi v tomto článku seznámili.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení