Kuchyně.cz

Bože, co je vlastně to Beaujolais?

Bože, co je vlastně to Beaujolais?

Vaření a stolování  |  13.11.2012 |

Vzor pro naše Svatomartinské víno, záminka Francouzů pro neformální setkání a také takové zastrčené místo na Zemi. Ale víte, kde přesně leží?


Jaké vitaminy děti potřebují?

Jaké vitaminy děti potřebují?

Vaření a stolování  |  12.11.2012 |

Venku už pořádně přituhlo a začínají se objevovat první chřipky. Jakými vitaminy byste měli děti vyzbrojit?


Co se také dává do mikulášské nadílky

Co se také dává do mikulášské nadílky

Kuchyně od A do Z  |  12.11.2012 |

Bonbony všeho druhu, oříšky ve skořápce, první mandarinky, čokoládičky a také pendreky – každému děcku přinese Mikuláš to, co má nejraději.


Čaj s vůní medu

Čaj s vůní medu

Vaření a stolování  |  11.11.2012 |

Venku už pomalinku začíná padat sníh a my přemýšlíme, kterým druhem čaje se v tomto období prohřát. A co takhle vyzkoušet něco úplně nového, co nám rozzáří den? Skvělým tipem je čaj s vůní medu neboli honeybush. Že tento africký poklad neznáte? Tak se nechte inspirovat…


Pestrá konverzace je jako pestrá strava

Pestrá konverzace je jako pestrá strava

Kuchyně od A do Z  |  11.11.2012 |

Nemíchejte práci s jídlem. Ani jedno vám nakonec nebude chutnat, respektive vás nebude bavit. Pokud jsou věci oddělené, můžete se každé věnovat s plným nasazením.


Kam na husu a Svatomartinské víno

Kam na husu a Svatomartinské víno

Vaření a stolování  |  10.11.2012 |

V neděli nastane onen slavný den, kdy na bílém koni přijede svatý Martin. Dne 11. 11. v 11 hodin se otevřou trouby a vyvalí se vůně pečených hus a od lahví s mladým vínem se ozve to typické „plop“. A kam za těmito prožitky vyrazit?


Badyán je jako teplá peřina

Badyán je jako teplá peřina

Vaření a stolování  |  10.11.2012 |

V osmiramenných hvězdičkách je vůně domácího tepla, které nás hřeje v zimním období. Je to symbol Vánoc skrytý v nejkrásnějším koření.


Chyby v kuchyni: Cirkusová všehochuť

Chyby v kuchyni: Cirkusová všehochuť

Kuchyně od A do Z  |  9.11.2012 |

Tato kuchyně působí na první pohled příjemně zabydleným dojmem. Evidentně je dílem nadšené hospodyně, která věřila, že na zařízení i volbu barev a materiálů stačí sama. Jak ovšem dokazuje rozpačitý a nevkusný výsledek jejího snažení, je velká škoda, že se neobrátila na odborníka.


Klášterní tajemství v Engelbergu

Klášterní tajemství v Engelbergu

Kuchyně od A do Z  |  9.11.2012 |

Ve městečku pod ledovcem, z něhož je prý možné přehlédnout většinu Švýcarska, mají Benediktini klášter. Odjakživa to byli velcí mlsouni, kteří se uměli dobře najíst i napít. V Engelbergu provozují sýrárnu.


Jana Doleželová: „Můj první strávník byl bratr.“

Jana Doleželová: „Můj první strávník byl bratr.“

Celebrity v kuchyni  |  8.11.2012 |

Na první pohled působí křehce. V tomto případě však zdání klame – Miss České republiky 2004, dnes však především doktorka farmacie a moderátorka Jana Doleželová to s vařečkou dost dobře umí. Není divu, vaří totiž už od školních let.



Časopis

  • Kuchyně.cz 10/2012
    Říjnové číslo časopisu Kuchyně.cz je už tradičně věnováno cukroví, cukroví a zase cukroví….

Soutěže

Speciály

Návody ke stažení

  • Tvořte s námi!
    Překvapte přátele a rodinu originálními, vlastnoručně vytvořenými dekoracemi. Můžete si vyrobit jedinečné šperky, šátky nebo hračky a obdarujte s nimi sebe nebo vaše blízké.
komerční sdělení